dog, friend, companion-867238.jpg

Wandelen in de zomer

In de zomer de hond uitlaten kan heel warm zijn voor jou maar ook voor hond. Er zijn best veel dingen waar je rekening mee moet houden als je je hond wilt uitlaten als het heel warm is.

Auto

Laat je hond nooit in de auto zitten als het warm weer is. De hond heeft geen frisse lucht en airco waardoor het een broeikas is in de auto. Mensen onderschatten hoe erg de temperatuur in een paar minuten kan oplopen in een afgesloten auto die in de zon staat. Als het buiten 24 graden is dan kan de temperatuur binnen 10 minuten al oplopen in 34 graden en na een half uur 43 graden. Zelfs met een raampje open of als de auto in de schaduw staat kan de temperatuur heel erg oplopen. Er zijn al heel veel situaties voorgekomen dat er honden zijn overleden in de auto in de zomer. Steeds meer mensen weten hiervan af maar helaas komt het nog steeds voor.

Asfalt

je hebt zelf wel eens gehad dat het zand op het strand kokend heet is en dat je bijna je voeten verbrand onderweg naar de zee. Honden hebben dit ook in de zomer alleen dan met asfalt. Asfalt kan in een buitentemperatuur van 25 tot 50 graden worden. Als het meer dan 30 graden buiten is kan dit zelfs al oplopen tot 60 graden. Probeer daarom zoveel mogelijk op gras te lopen in plaats van de stoep of asfalt. Je kunt ook kijken wanneer het iets kouder word of afkoelt en dan gaan wandelen. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend gaan wandelen en laat op de avond. Dan is het meestal nog koel. Je kunt voor de zekerheid nog je hand op het asfalt leggen om te voelen hoe warm dit is. Als de ondergrond te heet is om je hand erop te leggen is deze ook niet geschikt voor de hond. Een handige tip is ook nog om eventueel schoentjes aan te schaffen voor je hond als een soort bescherming.