autumn, dog, nature-4470022.jpg

Wandelen in de herfst

Wandelen met je hond in de herfst is natuurlijk heerlijk! Al die mooie blaadjes en op zoek naar kastanjes en eikels. Al neemt het wandelen in de herfst nog vele gevaren mee voor de hond. Wij nemen de gevaren met jou door in dit blogartikel. Zo ga jij goed voorbereid met je hond wandelen in de herfst.

Kastanjes en eikels

Een van de kenmerken van de herfst zijn natuurlijk eikels en kastanjes. Deze verzamelde je vroeger altijd voor de herfsttafel of om mee te knutselen. Maar kastanjes en eikels kunnen giftig zijn voor honden. Honden kunnen ziek worden als ze eikels of kastanjes eten. Ze krijgen dan buikpijn en diarree of gaan braken. Als jouw hond hiere vele aantallen van heeft gegeten kan het zelfs doodziek worden. Let er daarom goed op dat jouw hond de eikels en kastanjes niet op eet. Mocht dit wel gebeuren, neem dan contact op. 

Tekenbeten

Sommige mensen denken dat teken niet actief zijn in koud weer zoals herfst en winter. Maar niks is minder waar, teken zijn dan nog wel actief. Probeer daarom van tevoren goed je hond te controleren op tekenbeten en neem een tekentang mee als je gaat wandelen. zo kan je meteen de teek verwijderen als je deze al ziet tijdens het wandelen. Vergeet hierbij ook niet jezelf te controleren.

Paddenstoelen

Als je aan de herfst denkt kunnen paddenstoelen natuurlijk niet ontbreken. Ook paddenstoelen kunnen heel slecht zijn voor je hond. Je hebt namelijk hele giftige paddenstoelen waarvan je niet wilt dat je hond die gaat opeten. Het is natuurlijk best moeilijk om te herkennen welke paddestoelen giftig zijn of niet. Je kunt eventueel van tevoren al wat research doen over de paddenstoelen. Zo ga je goed voorbereid wandelen met je hond.

Lichaamstemperatuur

Let goed op het lichaamstemperatuur van je hond. Omdat het een stuk kouder wordt kan het ook veel kouder zijn voor je hond. dit ligt er natuurlijk aan hoe dikke vacht de hond van zichzelf al heeft. Je kunt eventueel een hondenjas of t shirt voor je hond aanschaffen zodat deze het niet heel erg koud heeft buiten. Daarbij kan je ook eventueel een lichtgevende halsband aanschaffen voor je hond. In de herfst is het altijd heel snel donker en is je hond minder goed zichtbaar op straat.